Hírek, beszámolók

VÍGNAP 2012

Szeptember 16-án, az évadkezdés alkalmából megrendezésre kerülő VÍGnapon nyílt próbákkal, beszélgetésekkel és sok meglepetéssel várja a közönséget a Vígszínház társulata.

A nagyszínpadon a színház új bemutatójából, A zöld kilencesből és Kern András Pesten születtem című koncert-estjéből láthatunk részleteket.

A VÍGbeszélgetéseken készülő produkcióikról mesélnek az alkotók. A Házi Színpadon délután két órától Spiró György Marton Lászlóval, Radnóti Zsuzsával, Hegedűs D. Gézával, Börcsök Enikővel, Igó Évával, Csőre Gáborral, Járó Zsuzsával, Péter Katával a Pesti Színház ősbemutatójáról, a Príma környékről mesél.

Az alagsori büfében délután háromnegyed háromtól a Jóembert keresünk alkotói beavatják a nézőket az előadás próbafolyamatába. A beszélgetésen részt vesz Michal Docekal az előadás rendezője és a szereplők: Eszenyi Enikő, Lengyel Tamás, Mészáros Máté, Fesztbaum Béla, Telekes Péter, Molnár Áron, Gyuriska János valamint Kerekes József. Ezen a helyszínen még egy beszélgetést hallhatunk: Majsai-Nyilas Tünde és Sopsits Árpád a Házi Színpad új bemutatójáról, Esterházy Péter Csokonai Lili – Tizenhét hattyúk című művéről fog mesélni.

Ismét lesz VÍGtour, ahol a színház népszerű művészeinek személyes idegenvezetésével bárki bebarangolhatja az épületet pincétől a padlásig. Csatlakozhatunk többek között Halász Judit, Hegyi Barbara, Kútvölgyi Erzsébet, Igó Éva, Hullan Zsuzsa, Lukács Sándor, Reviczky Gábor, Tahi-Tóth László, vagy Harkányi Endre csoportjához. A csoportok negyedóránként indulnak a Ditrói Mór utca felől, délután negyed egy és három óra között. Az érdeklődőket nem sokkal egy óra után Venczel Vera és Várkonyi Éva végigkalauzolja a színház Várkonyi100 kiállításán.

Idén is lesz VÍGsüti, ahol a színház művészeinek saját készítésű édességeit kóstolhatják meg. Délután négykor nyit a süteményvásár, melynek bevételét idén is az Ódry Árpád Színészotthon javára ajánlják fel.

A fotósarokban bárki felpróbálhat egy-egy jelmezt, és fényképezkedhet a színészekkel; a gyerekeket pedig arcfestéssel és játszóházzal várják. Ismét lesz VÍGböngészde is, ahol régi műsorfüzetek, plakátok és sok más vígszínházi ereklye között böngészhet, vásárolhat az ellátogató közönség.

A VÍGnapon a színes program mellett kedvezményes jegy- illetve bérletvásárlásra is lehetőség nyílik.

Kapcsolódó tartalmak

Rebecca: irány a Broadway!

admin

Trója: új magyar musical 2010 nyarán

admin

KulTúra 10. – Zenés beszélgetés Pásztor Ádámmal

Buchmann-Horváth Emese

Szóra bírtuk a fővámpírt

Vincze Dániel

A zene világnapja 2011

Volf Anna