Hírek, beszámolók

Visszatér a Macskák a Broadwayre

Andrew Lloyd Webber nagysikerű zenés darabja, a Macskák a West End után visszatér Broadwayre is. A premier augusztus 2.-án lesz a Neil Simon Színházban, a preview-sorozat július 4.-én kezdődik.

Az eredeti kreatív csapat tagjai közül többek között a rendező Trevor Nunn és a jelmez- és díszlettervező John Napier dolgozik majd újra a darabon. Napiert 1983-ban a Macskákért Tony-díjjal jutalmazták. A felújított változat új koreográfusa a szintén Tony-díjas Andy Blankenbuehler lesz (In the Heights, Hamilton), aki a koreográfiát Gillian Lynne eredeti munkájára alapozza.

A T. S. Eliot Macskák könyve című versciklusa nyomán íródott musical a negyedik leghosszabban futó darab a Broadway történetében, 18 évig játszották, míg végül 2000-ben levették a műsorról. A történet egy lakótömb udvarán játszódik, ahol a macskák élik mozgalmas életüket és az évenkénti “macskabálra” készülnek. A különböző karakterű, emberi tulajdonságokkal felruházott macskák bemutatkoznak, remélve, hogy a bál végén ők lesznek a kiválasztottak, akik egy jobb életet élhetnek ezután. A Grizabella által elénekelt Éjfél (Memory) máig az egyik leghíresebb musical dal, rengetegen feldolgozták, köztük például Barbra Streisand is.

A szereposztást még nem tették közzé, de Webber elmondta, hogy reméli, hogy a West Enden Grizabella szerepéért Laurence Olivier-díjra jelölt Nicole Scherzinger fellép a Broadway-változatban is.

forrás: broadway.com, ew.com

Kapcsolódó tartalmak

Mata Hari musical

admin

Az Aranycsapat az MTV honlapján!

admin

Isten pénze – Interjú Földes Tamással

Buchmann-Horváth Emese

Nyílt próbákkal ünnepel az egri színház

Sándor Petra

Rómeó és Júlia közönségtalálkozó Baján

Buchmann-Horváth Emese