Belföld Hírek, beszámolók

WE WILL ROCK YOU! – musical a Queen slágereivel

17 ország és 16 millió néző után a budapesti BOK Csarnokba érkezik a QUEEN világhírű musicale november 24-én. Kentaur gigantikus díszletéhez 16 ezer magnókazettát vár a nézőktől a produkció.

A Vámpírok bálja és a SAKK musicalek után újabb magyarországi ősbemutatóval jelentkezik a PS Produkció: a világon elsőként új rendezésben és koreográfiával, egyedülálló látványvilággal lesz látható Ben Elton Queen slágerekre épülő musicale, a We Will Rock You! A darabban olyan jól ismert Queen klasszikusok hangzanak el, mint a Radio Ga Ga, a Somebody to Love, a Bohemian Rhapsody, az Under Pressure, a Who Wants to Live Forever, a We are the Champions és persze a musical címadó dala, a We Will Rock You.

A musical budapesti bemutatójára több fordulós, nyílt szereplőválogatáson választották ki a legalkalmasabb szereplőket. A főbb szerepekben Sári Éva, Egyházi Géza, Scheich Dávid, Török Anna, Veres Mónika Nika, Balogh Anna, Zöld Csaba, Szemenyei János és Stéphanie Schlesser lesz látható.

Miklós Tibor dalszövegei és Várkonyi Zoltán magyar fordítása hűen követik Freddie Mercury és a Queen, valamint Ben Elton különleges világát és a darab humorát. Simon Edit producer az előadás rendezésére Cornelius Baltus-t kérte fel, aki a Vámpírok bálja és a Sakk musicalek révén vált ismertté Magyarországon. A koreográfus Túri Lajos Péter, a művészeti vezető Póka Balázs, a magyar változat dramaturgja Farkas Niki.

A futurisztikus vígjátékhoz Kentaur jelmezei és díszletei különleges vizuális keretet adnak. Az előadás gigantikus díszletéhez 16 ezer magnókazettát gyűjt a produkció, melyből a díszlet részét képező monumentális emlékfal készül. A magnókazettákat a történet egyik fiktív helyszínén, a budapesti Hard Rock Cafe-ban adhatják le nézők vagy küldhetik a PS Produkció postai címére is (PS Produkció Kft., 1279 Budapest, Pf. 99.)

A történet a távoli jövőben, a 24. század elején, az iPlanet nevű bolygón játszódik, amelyet egykor Földnek hívtak. Az egész világot a GaGa konszern, a Globalsoft uralja, élén a kegyetlen Killer Queen-nel és segítőjével, a titkosrendőrség vezetőjével, Khashoggi parancsnokkal. A felszínen boldog és biztonságos világ valójában egy agymosott közeg: a fiatalok ugyanazokat a filmeket nézik, egyforma ruhákat hordanak, ugyanazokat a komputer generált-zenéket hallgatják, és ugyanazt gondolják. Az igazi élőzene kihalt, a hangszereket betiltották. Fiatalok egy csoportja fellázad a műanyag világ ellen, ők olyan egyéniségek, akik a gondolat szabadságát és az igazi hangszerekkel játszott élő rockzenét akarják visszahozni. Az ellenállóknak kemény harcot kell vívniuk a kegyetlen hatalommal, míg megtalálják a „bajnokok hangszerét”, a felszabadító, szent elektromos gitárt. A musical karakterei napjaink népszerű hazai és nemzetközi sztárjainak reinkarnációi. A darab szereplői olyan rock és pop legendák neveit viselik, mint például Britney Spears, Ozzy Osbourne, Lady Gaga, Tina Turner, Madonna, Cindy Lauper, Pink, AC/DC, Mick Jagger, Pici, Tini, Bono és Buddy Holly.

A We Will Rock You! bemutatója 2017. november 24-én 19.30-kor lesz a BOK Csarnokban (volt SYMA). További előadások: 2017. november 25, 26. 15.00 és 19.30 óra.
A produkció weboldala www.wwry.hu, hivatalos Facebook oldal: https://www.facebook.com/wwry.hu

Jegyek itt kaphatók.

Kapcsolódó tartalmak

SZERELMES SHAKESPEARE A MADÁCH SZÍNHÁZBAN

Buchmann-Horváth Emese

Visszatér a Broadway-re a Jézus Krisztus Szupersztár

Volf Anna

52 éves a Funny Girl

halasi.vivien

Olivér! Zalaegerszegen

admin

Budapesti nyári Fesztivál 2013

Sándor Petra