Hírek, beszámolók

Webber musical Fertőrákoson

Július 15-én és 16-án a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban játsszák a Madách Színház legendás musicaljét, a Macskákat.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék – nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott – macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

T.S. Eliot angol költő Macskák könyve című versciklusát zenésítette meg zseniálisan Andrew Lloyd Webber, és ebből készült a fantasztikus, világsikerű Macskák musical.

A Madách Színház 1983. március 25-én mutatta be a Macskákat, közvetlenül a londoni ősbemutató után.

A darab a magyar színházi életben egyedülálló módon 33 éve van műsoron, az előadás több mint 1400-szor került színre – nemcsak Budapesten, hanem Szegeden, Debrecenben, Nyíregyházán, sőt az olaszországi Trento és Bergamo közönsége előtt is.

Minden magyar színházi rekordot megdöntve eddig több mint 1,5 millió néző vásárolt jegyet a musicalre.

Az eltelt bő három évtizedben sok szereposztást megért a Macskák: a különböző szerepekben összesen 190 művésznek tapsolhatott a közönség.

Szirtes Tamás rendező azt mondta, élete legmeghatározóbb produkciójának a magyarországi musicaljátszás egyik legnagyobb sikerét, a Macskák 1983-as bemutatását tartja. Andrew Lloyd Webber sikerdarabjának színpadra állítási jogát a rendező 1982-ben kapta meg, így Budapesten közvetlenül a londoni produkció után láthatta a magyar közönség az akkori színházi világ egyik legnagyobb szenzációját, előbb, mint a New York-i publikum. A Madách Színház előadása júliusban két este látható a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban.

Forrás: szinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Poligamy – Interjú Galambos Attilával

Mezőfi Orsolya

The Producers – Premiere

Nagy Péter

"Kell a varázslat a gyerekeknek."

Buchmann-Horváth Emese

Öt saját bemutató a József Attila Színházban

Buchmann-Horváth Emese

Szentivánéji álom jövőre is a szabadtérin!

admin