Kitekintő

Weisz Fanni színdarabban debütál

2017. június 9-én érkezik a Szavak a Játékszínbe.

2017. május 2-án elkezdődött a Szavak című darab próbafolyamata. A sajtónyilvános olvasópróbán a darab alkotói mutatták be a különleges egyfelvonásos színművet, amely a siketeknek- reményeik szerint-, éppoly szórakoztató lesz, mint a halló nézőknek.

A Szavak ötletgazdái a két főszereplő Weisz Fanni és Bács Péter, akik tavaly egy Siketek Világnapjára készített videoklip forgatásán találkoztak először. A fiatalok a közös munka után jó barátságba kerültek és miután jobban megismerték egymást megszületett a Szavak ötlete. A megvalósításhoz megnyerték Bori Tamást, aki nem csak a darab rendezője, hanem írója is. Érzékenysége a témában új lendületet adott és a darab, amely tollából megszületett, azonnal a fiatalok kedvence lett.

„Minden szerelem története hasonló – tartják sokan, mégis Weisz Fanni és Hajmásy Péter négy éve tartó kapcsolata sok szempontból különleges. Fanni ugyanis nem hall, Péter pedig igen, viszont több mint négy évvel ezelőtt ez sem jelentett akadályt, hogy érzelmeik kibontakozhassanak. Hogy mit tett meg Péter Fanniért? Nehéz-e megtanulni jelelni? Hogy is volt az első randevú, az első bemutatkozás a barátoknak, családnak, milyen napi problémákkal kell szembesülniük, hogyan veszekszik és békül ki egy ilyen különleges pár, erről IS szól a Szavak. Hogy Bori Tamás segítségével és Bács Péter tolmácsolásában miért tartották fontosnak elmondani közös kalandjaikat? Mert igazából nem mások, ezek a sztereotípiák csak Szavak” – hangzott el az olvasópróba elején.

A darab koncepciójának ismertetése után kiderült, hogy Nádasi Veronika színésznő is csatlakozik a csapathoz. Ő lesz Fanni hangja és izgalommal várja a közös munkát, nagyon szerencsés találkozásnak tartja ezt a lehetőséget. Bank Tamás a Játékszín igazgatója fogadta be egy előadásra a produkciót, június 9-én a Teréz körúti teátrumban mutatják be a Szavakat. Az igazgató elmondta, hogy színháza eddig is kiemelten fontosnak tartotta bemutatni a fogyatékkal élők, a társadalom peremén élő emberek történeteit a művészet segítségével, így örömmel mondott igent a megkeresésére.

Az eseményen egy bejelentésre is sor került: az Infiniti hazai képviselete, a Gablini Cégcsoport tagjaként és Weisz Fanni együttműködést kötöttek 2017-ben, melynek keretében Fanni az Infiniti magyarországi nagykövete és arca lesz.

Kapcsolódó tartalmak

Mamma Mia! premier – Gallusz N., Nagy B., Muri E., Kiss E. Zs. (Madách Színház, 2014. szeptember 26.)

Czibulka Stella

Meghallgatás a Chorus Line szerepeire

Volf Anna

Kilencszázötvenhétszer nézte meg A nyomorultakat

Volf Anna

Top 10 színdarab és musical a Time magazin listáján

admin

Nézz bele a Green Day musicalbe!

admin