Hírek, beszámolók Külföld

West Side Story – remake a láthatáron

Újabb musicalfilm bemutatóját várják a műfaj szerelmesei, hiszen hónapok óta rebesgetik a West Side Story remake-jét.

Lassan hozzászokhatunk, hogy az új musicalfilmek mellett a legjobb klasszikusok is 20-30 év múlva megérnek egy felújítást – gondoljunk csak az Annie-re, vagy épp a Hajlakkra –, amelyek mindig az adott kor nyelvén szólnak a nézőkhöz. Ezúttal a West Side Story-t vették célba, amelyet 1961-ben mutattak be és nem kevesebb, mint 10 Oscar-díjjal büszkélkedhet. A tervek még ködösek, de reméljük, hogy hű lesz majd a régi film hangulatához.

A rendező neve ezúttal sem ismeretlen, hiszen Steven Spielberget sikerült megnyerni a projektre. A szereplők kilétét persze még csak találgatások szintjén tudhatjuk (vagy inkább nem tudhatjuk), de a főszereplő Tony-t alakító színész nevét már hivatalosan is megerősítették: Ansel Elgort (a Nyomd, bébi, nyomd és a Csillagainkban a hiba című filmek főszereplője) alakítja majd a Jetek egyik oszlopos tagját. De a film világában nyugodtan mondhatjuk, hogy nincs kőbe vésve semmi sem, hiszen az eredeti 1961-es változatban is elsőként Elvis Presley-t szemelték ki Tony-ként, de később mégis Richard Beymer vitte sikerre a szerepet.

A bemutató dátuma még nem került kitűzésre, de várhatóan 2020-ban már a mozikban láthatjuk újra a modernkori Rómeó és Júlia történetét. Ha pedig valaki még nem hallotta volna énekelni a leendő Tony-t, íme egy rövid videó, ahol Ő is dalra fakad (James Corden és Jamie Foxx mellett).