Hírek, beszámolók

Kiosztották a Whatsonstage-díjakat Londonban

Legally BlondeA közönség szavazatai alapján ítélik oda évről évre a whatsonstage.com színházi díjaát, a Whatsonstage Awardot. Idén a zenés kategóriákban a Legally Blonde vitte el a pálmát négy díjjal: Sharidan Smith a legjobb női főszereplő, Jill Halfpenny a legjobb női mellékszereplő, Jerry Mitchell pedig a legjobb koreográfus díját vihette haza, ezen felül a Legally Blonde kapta a legjobb új musicalnek járó díjat is.

A Love Never Dies a Fantomot alakító Ramin Karimloo és a Raoul szerepében színpadra lépő Joseph Millson révén két díjat érdemelt ki a közönségszavazáson.

A legjobb ensemble díját a 25. évfordulós Nyomorultak-koncert társulata kapta, a legjobb musicalfelújítás pedig a Barbicane-ben játszott, szintén a 25. évforduló kapcsán színpadra állított Nyomorultak lett.

A legjobb rendezésért járó Whatsonstage-díjat a szabadtéren bemutatott Into the Woods rendezője, Timothy Sheader kapta.

Az eredeti szereposztások mellett az egy-egy szerepet átvevő színészeket is díjazzák (Best Takeover in a Role). Idén a londoni Wicked-produkció új Elphabája, Rachel Tucker kapta az elismerést.

Az év felfedezettje a tavalyi londoni debütálásának köszönhetően a Spring Awakening egykori sztárja, Jonathan Groff lett. A legjobb regionális produkciónak járó díjat a Sakk angol turnéja kapta, a legjobb West End előadásnak pedig ezúttal is a Wickedet választották a rajongók.

A díjazottak teljes listája a Whatsonstage Award hivatalos oldalán olvasható.

Kapcsolódó tartalmak

Vámpírok bálja fanfiction válogatás 4.

Vincze Dániel

A Centrál Színház karácsonyi meglepetése

Volf Anna

Nyomot hagyni magunk után – Szerednyey Béla 30 éve a Madách Színházban

Vincze Dániel

A púpos – új magyar musical ősbemutató Komáromban

Buchmann-Horváth Emese

Sakk – Interjú Egyházi Gézával

oldadmin