Hírek, beszámolók Külföld

Wicked – a régiek újra!

Különleges estére készülnek a Wicked musical szereplői a Broadway-n, október 29-én.

Bizonyára a magyar musicalrajongók számára sem ismeretlen a Wicked musical, hiszen néhány dalt már itthon is hallhatott a közönség, mivel Stephen Schwartz (Godspell, Pippin, A Notre Dame-i toronyőr) dallamai a magyar musicalsztárokat is megihlették, hogy lefordítsák, előadják azokat. A Wicked 15 éve töretlen sikerrel fut a Broadway-n, ezt a kerek évfordulót pedig mi mással is ünnepelhetnék, mint egy óriási show-val a bemutató 15. évfordulójának előestéjén, mely A Very Wicked Halloween: Celebrating 15 Years On Broadway címet kapta.

Az esemény különlegessége, hogy a bemutató eredeti szereposztásának két főszereplője, Idina Menzel és Kristin Chenoweth újra színpadra áll, hogy elkalauzolja a nézőket Óz világába és természetesen a közös éneklés sem marad majd el. Színpadra lép majd Ariana Grande (aki maga is bevallottan rajongója a musicalnek), a Pentatonix acapella együttes és a jelenleg is szereplő Broadway szereposztás tagjai. Valószínűleg a meglepetések itt még nem érnek véget, ha új információ derül ki, mi is megírjuk majd.

A show-t élő közönség előtt veszi majd fel az NBC, reméljük, hogy nálunk is elérhető lesz a műsor valamilyen digitális formában. És persze továbbra is várjuk, hogy melyik magyarországi zenés színház tűzi majd elsőként műsorára az elsöprő lendületű sikermusicalt!

Idina Menzel rajongóinak további jó hír, hogy  október 5-én debütál a Tony-díjas színésznő-énekesnő vadonatúj idina:live című élő koncertalbuma, amelyen pályafutása és a musicalirodalom legnagyobb sikereit adja elő a Wickedtől a Rentig, a Funny Girltől a Jégvarázsig.

Az #OutOfOz sorozatban a Wicked dalai megihlették a sessionzenészeket is, és egész különleges feldolgozások születtek. Talán októberben is láthatunk hasonlókat.

fotó: playbill.com videó: youtube.com