Hírek, beszámolók

Zajlik az élet vidéken is

Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház feje, keddi sajtótájékoztatóján hivatalossá tette teátruma soron következő zenés bemutatóját. Szikora Róbert és Valla Attila közös musicalének, a Macskafogónak premierje 2011. december 2-án, 19 órakor lesz esedékes a Nagyszínház színpadán. Nepp József és Ternovszky Béla 1986-os, mára legendássá vált rajzfilmjének átiratát Telihay Péter álmodja színpadra, az előadás főszereplője, Grabowski bőrébe pedig Poroszlay Kristóf bújik. Mellette Mr. Tájfelként Pataki Ferenc, Safranekként pedig Jakab Tamás lép színre, de feltűnik még a színpadon többek között Kovács Lotti, Rácz Tibor, Gömöri Krisztián és Szilágyi Annamária is.

2011. december 16-án az Orlai Produkciós Iroda vendégszerepel a Szegedi Nemzeti Színház nagyszínpadán Parti Nagy Lajos zenés játékával, A Bandy-lányokkal. A kétszereplős műben Hernádi Judit és Udvaros Dorottya énekel XX. századi slágereket a Chattanooga Zenekar közreműködésével. Az előadást Ascher Tamás állította színpadra.

A Miskolci Nemzeti Színház 2010. március 5-én mutatta be kamaraszínpadán Dan Goggin méltán világhírű zenés komédiáját, az Apácákat. A nagy sikerre való tekintettel 2011. november 18-ától korábbi játszóhelyén, változatlan szereposztással, ismét látható a Szirtes Gábor rendezte darab.

Az egri Gárdonyi Géza Színházban 2011. november 11-én mutatták be Moravetz Levente rendezésében Robert Katscher és Siegfried Geyer zenés vígjátékát, a Gyertyafény keringőt. A kétfelvonásos előadás főszerepében Csengeri Attila is látható.

 

Forrás: MTI, mnsz.eugardonyiszinhaz.hu

 

 

Kapcsolódó tartalmak

Decemberben tartják az új Webber-musical világpremierét (videóval)

Volf Anna

Serbán Attila ismét klubkoncertre készül

admin

Kőszínházba költözik a Rózsák háborúja

Stern Ágnes

Sikerült azt adni a közönségnek, amit szerettem volna

Vincze Dániel

Mandy Patinkin koncert beszámoló

admin