Hírek, beszámolók

Zeneszerzői díjat kapott Zöld Csaba

A kétszeres Nívó díjas, Pantalone díjas és Kaló Flórián díjas színművészt ezúttal zeneszerzői és szövegírói munkásságáért Orszáczky díjjal tüntette ki a Magyar Zeneszerzők Egyesülete. A díjat március 24-én adják át a József Attila Színházban.

Zöld Csaba még középiskolásként zeneszerzői szakra készült, de élete irányt változtatott, amikor felvételt nyert a marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemre. Ennek ellenére nem mondott le a zenélésről és a zeneszerzésről, az egyetem mellett folyamatosan alkotott  kisebb-nagyobb megszakításokkal. Kiváló zenészeket válogatva maga mellé, több stílusban is kipróbálta magát. A rock, blues, jazz és lírai dalok szerzése mellett, előszeretettel alkotott instrumentális műveket szimfonikus hangszerekre, illetve ismert slágereket írt át a jazz vokál quartettje számára.

Hogy alakíthassa tovább színészi pályáját, és a zenétől se szakadjon el túlságosan, 2001-ben a budapesti Színművészeti Egyetem musical szakán folytatta a tanulmányait.

2005-től a József Attila Színház tagja, játszik a Made in Hungária valamint a Mici néni két élete című darabokban és készül a  2011 végén elkészült első lemeze élő koncertjére, amelyre 2012. március 24 – én kerül sor, Álmodj valami újat címmel, a József Attila Színházban.

Forrás: József Attila Színház

Kapcsolódó tartalmak

Ünnepelték az ExperiDance új darabját a győri táncfesztiválon

Buchmann-Horváth Emese

Musical és operett Szilveszterkor is

admin

Mamma Mia! a Golden Globe-jelöltek között

admin

Robin Hood kőszínházi ősbemutató

Kiss Brigitta

Gladiátor musical főpróba

Sándor Petra